Vegan Bread
EN | PL
EN
VEGAN BREAD
I found this recipe a few years ago and although it’s made
with the baking powder, it’s really good. Plus – as you do it yourself, you
know what’s inside. Another great thing is - it’s quick and easy.
Ingredients:
340 g flour (of your choice, white, wholemeal, spelt)
300 ml rice milk
5 tablespoons sunflower seeds
3 teaspoons baking powder
Juice of ½ lemon
A little of coconut oil for greasing the loaf tin
What you do:
Preheat the oven to 175 degree.
Mix all ingredients thoroughly until a thick dough forms.
Coat a loaf tin with the coconut oil and pour the mixture
into the tin.
Bake for 45 minutes to an hour.
That’s all! You have to say it’s really easy.
PL
CHLEBEK WEGAŃSKI
Znalazłam ten
przepis kilka lat temu i choć chlebek jest na proszku do pieczenia, jest
naprawdę dobry. Wielki plus – jako że robimy go sami, wiemy co jest w środku. A
najważniejsze – robi się go łatwo i szybko.
Składniki:
340g mąki (jaką
chcecie – biała, razowa, orkiszowa)
300 ml mleka
ryżowego
5 łyżek ziaren
słonecznika
3 łyżeczki
proszku do pieczenia
Sok z połowy
cytryny
Trochę oleju
kokosowego do posmarowania formy do pieczenia
Wykonanie:
Rozgrzać
piekarnik do 175 stopni.
Zmieszać
wszystkie składniki razem aż do uzyskania bardzo gęstego ciasta.
Przełożyć ciasto
do formy do pieczenia wysmarowanej olejem kokosowym.
Piec 45-60 min (w
piekarnikach z termoobiegiem 45 min wystarczy, w tradycyjnym piekarniku raczej
to będzie godzina)
I to wszystko –
musicie przyznać, proste jak budowa cepa!
![]() |
Comments
Post a Comment