Waffles magic


EN | PL

Food photography - Waffles with cream, blueberries and cherry jam

Waffles magic

This is not a magic formula, but it works for me every time. The waffle batter does not stick to the waffle iron, and there is no need to grease it.  

Ingredients:

2 cups of all-purpose flour

1 teaspoon of salt

4 tablespoons of baking powder

2 tablespoons of sugar

2 eggs

1 ½ cups of milk

1/3 cup of butter, melted

For the aroma vanilla extract (or, and this is my favorite – arrack flavor)


  1. I put all ingredients in a large bowl and mix using the food processor.
  2. Next I ladle the batter into a preheated waffle maker. I cook waffles until golden and crisp.

If you do not use all batter, you can keep it in the fridge for up to 5 days. Just remember to mixed it well before next use.


Bon Appétit

XXX
Aleksandra


Gofrowa magia

Przepis, który używam nie jest żadnym szczególnym, ale zawsze działa. Ciasto gofrowe nie przywiera do gofrownicy, nie ma także potrzeby, aby smarować ją tłuszczem.

Składniki:
2 szklanki mąki (pszenna albo biała orkiszowa)
1 łyżeczka soli
4 łyżki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru
2 jajka
1,5 szklanki mleka
1/3 szklanki rozpuszczonego masła
Dla aromatu można dodać wanilię (albo, i to jest mój ulubiony sposób – aromat arakowy)

1.       Wrzucam wszystkie składniki do sporej miski i mieszam używając miksera.

2.       Nakładam ciasto na rozgrzaną gofrownicę i piekę każdego gofra, aż jest złoto-brązowy i chrupiący.

Jak nie zużyjecie całego ciasta, można je przechowywać w lodówce do 5 dni. Tylko należy pamiętać o zamieszaniu go przed ponownym użyciem.

Smacznego!

XXX

Aleksandra

Food photography - Waffles with cream, blueberries and cherry jam

Food photography - Waffles with cream, blueberries and cherry jam

Food photography - Waffles with cream, blueberries and cherry jam

Food photography - Waffles with cream and blueberries

Food photography - Waffles with cream and blueberries

Food photography - Waffles with cream and blueberries





Comments

Post a Comment